På La Gomera boede vi i Hermigua (på den nordlige del af øen), hvor de især dyrker bananer, men også andre subtropiske frugter, som f.eks. avocado og papaya.
Bananerne har en helt anden smag end de bananer, vi får fra Mellemamerika - jeg ville ønske, vi kunne købe kanariske bananer her!
Vores værtinde forærede os bananer og avokadoer, og da vi kom forbi byens bananpakkeri en dag, stoppede de en stak ned i vores rygsæk!
Vi stiftede også bekendtskab med to andre af øens delikatesser: almogrote og miel de palma.
Miel de palma er trods navnet ikke honning, men en slags sirup, de udvinder af en palme, og det bruges som sødestof til kager og desserter - og til at lave Gomerón (likør)af.
Vi tog et enkelt glas, og blev enige om, at det var lige en tand for sødt - men det smagte fint ovenpå en is-dessert - vi lod dog flasken stå, da vi rejste ......
Jeg lavede det til middagen i dag - det er nemt og hurtigt at lave:
Man skal bruge:
- 200-300 gr ost (hvis man ikke lige kan skaffe en gede/fåreost fra La Gomera, kan man bruge en moden, gerne lidt hård Manchego - eller evt. en Vesterhavsost)
- lidt salt og peber
- evt. lidt rød peber - uden skind
- 100-200 gr flåede og hakkede tomater (evt. også lidt soltørrede)
- 3-4 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
osten rives fint og blandes med resten, til det bliver pesto-agtigt .....
spansk beskrivelse
og en kort video
spansk beskrivelse
og en kort video
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar