Velkommen til Spansk mad!

på denne blog vil du kunne finde lidt af hvert om spansk mad:
  • billeder
  • opskrifter (nogle af dem med videoclip med spansk eller engelsk tale)
  • links (f.ex. til min spansk-danske online madordbog)
  • oplysninger om spanske mad- og drikkevarer
  • madskikke

    Kommentarer er meget velkomne!

torsdag den 1. maj 2008

Gazpacho



jubii ... nu er det snart Gazpacho-tid!

Allerede før Romertiden tilberedte hyrderne gazpacho af tørt brød, hvidløg, vineddike, olie og vand.
Senere tilsatte bønderne grønsager for at gøre retten mere nærende, og under markarbejdet spiste man gazpacho for at slukke tørsten og forsyne kroppen med salt og vitaminer i den brændende hede.
Ordet gazpacho kommer fra latin caspa, som betyder rester eller småtterier.

Ingredienser:
  • 1 agurk
  • 1 grøn og en rød peberfrugt
  • 1 kg modne tomater (eller dåsetomater)
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 løg
  • et par skiver hvidt brød opblødt i vand
  • salt
  • lidt vin- eller sherryedikke
  • ca. 1 dl olivenolie
  • ca. 1 l koldt vand
Alle grønsager + brødet blendes sammen med salt, vineddike og olie til man har en ensartet konsistens - vand hældes ved og suppen stilles til afkøling i køleskab.

Serveres evt. med finthakket løg, agurk, peberfrugt, tomat og brødcroutoner som tilbehør! Kom evt. også nogle isterninger i for at køle suppen endnu mere af.

Velbekomme - det både smager skønt og er sundt!

Her kan du få det 'skåret ud i pap' (på engelsk) og her er en spansk udgave, hvor billederne 'taler' for sig selv!


Ingen kommentarer: