jubii ... nu er det snart Gazpacho-tid!
Allerede før Romertiden tilberedte hyrderne gazpacho af tørt brød, hvidløg, vineddike, olie og vand.
Senere tilsatte bønderne grønsager for at gøre retten mere nærende, og under markarbejdet spiste man gazpacho for at slukke tørsten og forsyne kroppen med salt og vitaminer i den brændende hede.
Ordet gazpacho kommer fra latin caspa, som betyder rester eller småtterier.
Ingredienser:
- 1 agurk
- 1 grøn og en rød peberfrugt
- 1 kg modne tomater (eller dåsetomater)
- 1 fed hvidløg
- 1/2 løg
- et par skiver hvidt brød opblødt i vand
- salt
- lidt vin- eller sherryedikke
- ca. 1 dl olivenolie
- ca. 1 l koldt vand
Serveres evt. med finthakket løg, agurk, peberfrugt, tomat og brødcroutoner som tilbehør! Kom evt. også nogle isterninger i for at køle suppen endnu mere af.
Velbekomme - det både smager skønt og er sundt!
Her kan du få det 'skåret ud i pap' (på engelsk) og her er en spansk udgave, hvor billederne 'taler' for sig selv!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar