Velkommen til Spansk mad!

på denne blog vil du kunne finde lidt af hvert om spansk mad:
  • billeder
  • opskrifter (nogle af dem med videoclip med spansk eller engelsk tale)
  • links (f.ex. til min spansk-danske online madordbog)
  • oplysninger om spanske mad- og drikkevarer
  • madskikke

    Kommentarer er meget velkomne!

onsdag den 21. maj 2008

safran





Safran
er det dyreste krydderi der findes. Safran er et gult krydderi, der stammer fra det tørrede tredelte dybrøde støvfang fra safrankrokus. Der er også to kortere stilke i en gul farve, som man kalder de "kvindelige" stilke.

"De kvindelige stilke" har ikke nogen krydderivirkning, men farver blot det, de kommer i kontakt med, og efterlader en let bitter smag, og har derfor ingen handelsværdi. Safran er mørkerød, først ved brug bliver farven gul.

Til 1 kg safran bruges der mellem 75.000 og 100.000 blomster, der håndplukkes. Safranens anvendelighed er uendelig, pas blot på med mængden. Ikke kun grundet prisen, men for meget safran giver bitterhed i retten.

Safran bruges bla. i
Paella!

Ingen kommentarer: