Velkommen til Spansk mad!

på denne blog vil du kunne finde lidt af hvert om spansk mad:
  • billeder
  • opskrifter (nogle af dem med videoclip med spansk eller engelsk tale)
  • links (f.ex. til min spansk-danske online madordbog)
  • oplysninger om spanske mad- og drikkevarer
  • madskikke

    Kommentarer er meget velkomne!

tirsdag den 20. maj 2008

Jerez / Sherry





De forskellige sherry-typer
:

Vino generoso (tør hedvin):
  • Fino 15 a 18 % alkohol
  • Amontillado 16 a 22 %
  • Oloroso 17 a 22 %
  • Palo Cortado 17 a 22 %
Vino generoso de licor (hedvin med forskellige grader af sødme):
  • Dry, Medium, Pale Cream, Cream 15-22 %
Vino Dulce natural (vin med naturlig sødme):
  • Pedro Ximénez, Moscatel 15-22 %
Manzanilla (sherry fra Sanlúcar de Barrameda)
  • Fina, Pasada, Olorosa 15-19 %



Læs meget mere om sherry her (på spansk eller engelsk) og her finder du noget på dansk!

Ingen kommentarer: