Galicien er et noget nær et gastronomisk paradis! Især hvis man er til fisk og skaldyr.
Jeg vil kort nævne nogle af de vigtigste ting - og senere vende tilbage til nogle af dem og føje flere til.
Jeg vil kort nævne nogle af de vigtigste ting - og senere vende tilbage til nogle af dem og føje flere til.
- Mariscada - på spansk omfatter mariscos både krebsdyr, bløddyr og blæksprutter - læs mere og se billeder her
- Empanadas - med fyld af kød eller fisk
- Pimientos de Padrón
Små stærke peberfrugter fra byen Padrón - bliver omtalt som 'peberfrugternes svar på russisk roulette', og der er også et lokalt ordsprog, der hedder 'nogle er stærke, andre er ikke' - problemet er så bare, at man aldrig kan vide, hvornår man støder på én af de rigtig stærke. Jeg har prøvet det på en tapasbar i Santiago de Compostela - og jeg troede, det var løgn, da jeg bare lige strejfede den med læberne, jeg nåede heldigvis ikke at putte den i munden!
Efter sigende er det et spørgsmål om, hvor meget de blivet vandet - jo mindre vanding - jo stærkere!
De 'normale' smager fint, de bliver stegt og drysses med groft salt - en rigtig delikatesse - hvis man tør!
Efter sigende er det et spørgsmål om, hvor meget de blivet vandet - jo mindre vanding - jo stærkere!
De 'normale' smager fint, de bliver stegt og drysses med groft salt - en rigtig delikatesse - hvis man tør!
- Tarta de Santiago - fremstillet af æg og mandler
- Albariño - en fremragende hvidvin - distriktet hedder Rias Baixas
- Ribeiro - en mere 'folkelig' vin, der drikkes af små porcelænsskåle, kaldet cuncas
Ingen kommentarer:
Send en kommentar