Klassificering af olivenolie
- Ekstra jomfru olivenolie – ublandet og uraffineret olivensaft. Den bibeholder hele frugtens smag og alle dens vitaminer, da den er fremstillet udelukkende ved hjælp af mekaniske og fysiske processer, der ikke nedbryder olien. Det er den type olivenolie, der har den bedste kvalitet, og den er ideel til at blive anvendt kold. Dens surhedsgrad*, som angives i oliesyre, er på højst 0,8 g. pr. 100 g.
- Jomfru olivenolie – fremstilles på samme måde som Ekstra jomfru olivenolie, men har en surhedsgrad på 2 g. pr. 100 g. olie.
- Olivenolie – en blanding af raffineret olivenolie og jomfru olivenolie. Dens surhedsgrad er på 1 g. pr. 100 g. olie.
Kilde
olivensorter
Her kan du læse om olivenolie (på spansk) og se hvordan den fremstilles (flash-animation)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar