I Lodosa i Navarra har man Pimientos del piquillo, som er små peberfrugter som spises med forskelligt fyld, ofte fisk. De sælges konserverede (med eller uden fyld).
Peberfrugten spises ikke rå, da de har en ret bitter smag.
De grillsteges over åben ild, det svedne skind trækkes af, frugterne renses og fyldes på dåse.
Denne forarbejdningsproces betyder, at det er en ret dyr, men yderst velsmagende delikatesse.
se en video (på spansk!) om, hvordan man kan lave fyldte peberfrugter.
En anden populær grønsag fra Navarra er asparges
og her er der tale om asparges i virkelig særklasse - store og velsmagende - de bedste jeg har smagt!
fås evt. her
Navarra har selvfølgelig en masse andet godt at byde på: vin, fisk, ost, osv. - mere om det en anden gang!
Navarra har selvfølgelig en masse andet godt at byde på: vin, fisk, ost, osv. - mere om det en anden gang!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar