Det er tid for lidt nyt om spansk mad! Den saltede, lufttørrede skinke fra de iberiske sortfodssvin er en vigtig del af den spanske gastronomiske kultur.
Igennem århundreder har man frembragt denne delikatesse i de små bjerglandsbyer i Andalusien og Extremadura, og i dag kan man finde den overalt i Spanien som en fast bestanddel i den daglige kost i hjemmene og på alle barer og restauranter.
Den serveres som forret, som pålæg i en sandwich, og frem for alt serveres den som tapas til et glas rødvin eller sherry eller evt. en øl.
De dyreste skinker er fra fritgående dyr opfodret på agern ('bellota' på spansk), græs og andet foder, som dyrene selv finder frem til. Med indtagelse af omkring 10 kg agern pr. svin om dagen er sammensætningen af fedtet i iberiske sortfodssvin helt enestående og bellota-svin kaldes af samme grund ofte "oliven med ben".
Opskrift:
Hvis man vil gøre lidt ekstra ud af serveringen af denne udsøgte delikatesse, kunne man kombinere skinken med det tidligere omtalte tomatbrød (pan con tomate – pa amb tomaquet)
Ingredienser:
300 g sortfodsskinke i skiver
150 g landbrød i tykke skiver
2 modne tomater
2 fed friske hvidløg
olivenolie
rist brødet let, gnid det med lidt hvidløg og tomat og dryp lidt olie på og anbring skinken ovenpå
kilder:
D.O. Dehesa de Extremadura
Consorcio Serrano
Velkommen til Spansk mad!
på denne blog vil du kunne finde lidt af hvert om spansk mad:
- billeder
- opskrifter (nogle af dem med videoclip med spansk eller engelsk tale)
- links (f.ex. til min spansk-danske online madordbog)
- oplysninger om spanske mad- og drikkevarer
- madskikke
Kommentarer er meget velkomne!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar