på en tur rundt i området nord for Murcia i efterårsferien, besøgte vi byen Calasparra (kendt for sin ris) og en tilfældig restaurant, vi kom forbi, viste sig at servere rigtig god mad - det gik langsomt, men det var ventetiden værd!
En af forretterne var en lokal udgave af Ensaladilla rusa (se denne) - med ris i stedet for kartofler. Det smagte skønt, og da jeg kom hjem søgte jeg efter en opskrift og afprøvede den:
Ingredienser:
- skær skaldyrene i mindre stykker
- bland risen med alle ingredienser og bland mayonnaisen/yoghurten i
- server kold
Klik på billedet øverst for at se denne opskrift og andre lækre opskrifter på spansk!
En af forretterne var en lokal udgave af Ensaladilla rusa (se denne) - med ris i stedet for kartofler. Det smagte skønt, og da jeg kom hjem søgte jeg efter en opskrift og afprøvede den:
Ingredienser:
- 1-2 kopper kogt ris (Bomba - dvs. grødris - koges evt. i grønsagsbouillon)
- 2 hårdkogte æg
- 150 gr. rejer og/eller krebsehaler/krabbekød
- lidt kogte ærter
- 2 rå gulerødder
- evt. lidt forårsløg eller purløg
- mayonnaise evt. blandet med græsk youghurt (min måde at gøre retten lidt mindre 'fed' på!)
- skær skaldyrene i mindre stykker
- bland risen med alle ingredienser og bland mayonnaisen/yoghurten i
- server kold
Klik på billedet øverst for at se denne opskrift og andre lækre opskrifter på spansk!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar